REGJISTRI I PREMTIMEVE ELEKTORALE PËR MJEDISIN

FUSHAT:

⦿ Mbetjet / kanalizimet e ujërave të zeza;
⦿ Ajri / menaxhimi i zhurmave;
⦿ Manaxhimi i ujit;

 

⦿ Biodiversiteti / gjuetia;
⦿ Toka / hapësirat e gjelbëra;
⦿ Mbrojtja e mjedisit;

 

⦿ Ekonomia e gjelbër qarkulluese;
⦿ Kimikatet, shëndeti dhe mbrojtja e konsumtorit;
⦿ Energjia;

 

⦿ Ndryshimet klimatike / vlerësimi i rriskut;
⦿ Turizëm / Agro-turizëm;
⦿ Bujqësi

Partite:

Partia Socialiste e Shqiperise (PS); ⚪ Partia Demokratike (PD); ⚪ Partia Bashkimi për të Drejtat e Njeriut (PBDNJ); ⚪ Levizja per Zhvillim Kombetar (LZHK); ⚪ Partia Republikane Shqiptare (PR); ⚪ Partia Drejtësi, Integrim dhe Unitet (PDIU); ⚪ Levizja Socialiste per Integrim (LSI); ⚪ Partia Social Demokrate (PSD).

Fusha e mjedisitPartiaProgramiPremtimet Legjislatura Realizuar
Mbetjet / kanalizimet e ujërave të zezaPSMenaxhim i integruar i mbetjeve në tërësinë e territorit sipas Masterplanit. Reduktim me synim zhdukjen të ambalazhit plastik njëpërdorimësh.
Burimi: Këshilli i Ministrave - Programi Qeverisës
Thellimi dhe pastrimi i Bunës.
Burimi: FACEBOOK
2021-20252
Mbetjet / kanalizimet e ujërave të zezaPSMenaxhim i integruar i mbetjeve në tërësinë e territorit sipas Masterplanit. Reduktim me synim zhdukjen të ambalazhit plastik njëpërdorimësh.
Burimi: Këshilli i Ministrave - Programi Qeverisës
DGFGDFSDSDFFG2021-20252
Mbetjet / kanalizimet e ujërave të zezaPSMenaxhim i integruar i mbetjeve në tërësinë e territorit sipas Masterplanit. Reduktim me synim zhdukjen të ambalazhit plastik njëpërdorimësh.
Burimi: Këshilli i Ministrave - Programi Qeverisës
22 milion euro, për ta shndërruar ish fushën e mbetjeve, në një park dhe për t’i dhënë qytetit një mushkëri të re, atë të impiantit të trajtimit të mbetjeve. Elbasani ishte i pari, tani do ta ketë edhe Fieri, këtë mushkëri të pastrimit të qytetit.
Burimi: Eco Albania (12 prill 2021 - Vizita e Taulant Ballës në Elbasan)
2021-2025, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/10/red-150-1.png, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/10/red-150-1.png, red-150
Mbetjet / kanalizimet e ujërave të zezaPSMenaxhim i integruar i mbetjeve në tërësinë e territorit sipas Masterplanit. Reduktim me synim zhdukjen të ambalazhit plastik njëpërdorimësh.
Burimi: Këshilli i Ministrave - Programi Qeverisës
Kanalizimet dhe ujësjellësi për të gjithë zonën e Shkodrës.
Burimi: Benet Beci Facebook
2021-2025, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2-112x300.png, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2.png, red_2
Menaxhimi i ujitPS
  • Menaxhimin e Integruar të Bregdetit, si dhe forcimi i bashkëpunimit ndërinstitucional me Bashkitë bregdetare.
Burimi: Këshilli i Ministrave - Programi Qeverisës
Programi Ujë 24 orë po shkon drejt përfundimit, brenda vitit 2022, në të gjitha qendrat urbane të Shqipërisë.
(Burimi: PS.AL)
2021-2025, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2-112x300.png, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2.png, red_2
Menaxhimi i ujitPSMenaxhimin e Integruar të Bregdetit, si dhe forcimi i bashkëpunimit
ndërinstitucional me Bashkitë bregdetare.
Burimi: Këshilli i Ministrave - Programi Qeverisës
Mbyllim ujësjellësit e rinjë që po ndërtohen në Bashkinë Dimal duke garantuar 24 orë ujë në zonat rurale.
(Burimi: http://ata.gov.al/2021/04/13/klosi-takim-me-banoret-ne-dimal-berati-me-5-mandate-ne-parlament/) Blendi Klosi
2021-2025, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2-112x300.png, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2.png, red_2
Menaxhimi i ujitPSMenaxhimin e Integruar të Bregdetit, si dhe forcimi i bashkëpunimit
ndërinstitucional me Bashkitë bregdetare.
Burimi: Këshilli i Ministrave - Programi Qeverisës
Vitin tjetër bashkia Kolonjë do të zgjidh e para në vend përfundimisht problemin me furnizim me ujë të pijshëm.
(Burimi: https://exit.al/permbledhje-e-takimeve-elektorale-te-ps-2/) Niko Peleshi
2021-2025, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2-112x300.png, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2.png, red_2
Menaxhimi i ujitPSMenaxhimin e Integruar të Bregdetit, si dhe forcimi i bashkëpunimit
ndërinstitucional me Bashkitë bregdetare.
Burimi: Këshilli i Ministrave - Programi Qeverisës
Brenda vitit 2022 do përmbyllet gjithë programi kombëtar i furnizimit me ujë të pijshëm.
(Burimi: PS.AL )
2021-2025, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2-112x300.png, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2.png, red_2
Menaxhimi i ujitPSMenaxhimin e Integruar të Bregdetit, si dhe forcimi i bashkëpunimit
ndërinstitucional me Bashkitë bregdetare.
Burimi: Këshilli i Ministrave - Programi Qeverisës
Shalsi: nuk lejohen hidrocentrale në pjesën e sipërme të Vjosës.
Burimi: EcoAlbania (https://www.youtube.com/watch?v=47qMzjIXdfk)
2021-2025, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2-112x300.png, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2.png, red_2
Menaxhimi i ujitPSMenaxhimin e Integruar të Bregdetit, si dhe forcimi i bashkëpunimit
ndërinstitucional me Bashkitë bregdetare.
Burimi: Këshilli i Ministrave - Programi Qeverisës
Ujësjellësi, 8 milion euro në të cilin do të lidhen të gjitha fshatrat e Novoselës dhe zona nuk do të këtë më problem me ujin. Siguruam dhe fondet për mbrojtjen e argjinaturës së Vjosës, projekti do të ecë dhe do të përfundojë shumë shpejt.
(Burimi: https://sarandaweb.net/damian-gjiknuri-vijon-takimet-elektorale-mbeshtetja-per-ps-garanci-per-vazhdimesine-e-projekteve/) Damian Gjiknuri
2021-2025, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2-112x300.png, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2.png, red_2
Menaxhimi i ujitPSMenaxhimin e Integruar të Bregdetit, si dhe forcimi i bashkëpunimit
ndërinstitucional me Bashkitë bregdetare.
Burimi: Këshilli i Ministrave - Programi Qeverisës
4 milion Euro për ujësjellësin e Tepelenës Brenda katër vjeçarit të ardhshëm.
(Burimi: Politike Nga takimet elektorale te Ps... - RRETHI TEPELENES) (facebook.com) Blendi Cuci
2021-2025, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2-112x300.png, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2.png, red_2
Biodiversiteti / gjuetiaPSNO INFOHapja e muzeut të parë të biodiversitetit në zonën turistike të Shirokës. Muzeu i liqenit – Foleja për biodiversitetin dhe historitë e jetës brenda dhe rreth liqenit.
(Burimi: https://www.shkodraweb.com/video-benet-beci-takim-me-banoret-e-shirokes-tregon-projektet-per-transformimin-e-zones/)
2021-2025, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2-112x300.png, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2.png, red_2
Toka / hapësirat e gjelbëra PSSigurojmë kontrollin e plotë të territorit, veçanërisht ndaj ndërtimeve pa leje
nëpërmjet përdorimit të teknologjisë dhe investimeve të konsiderueshme në sistemet inteligjente bashkëkohore për monitorimin e veprimtarive të kundraligjshme dhe për sinjalizimin e rrezikut. (fq 41)
Burimi: Këshilli i Ministrave - Programi Qeverisës
Jo më një Tiranë kryeqytet dhe një Dibër e izoluar, por një Tiranë që është graviteti i jetës ekonomike, sociale, graviteti i gjithë lëvizjeve të qarkullimit dhe një Dibër që do të jetë jastëku i gjelbër i metropolit të Shqipërisë.
(Burimi: PS.AL)
2021-2025, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2-112x300.png, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2.png, red_2
Mbrojtja e mjedisit PSNO infoDo të zgjidhim përgjithmonë problemin e ngrohjes me gazifikimin e qytetit te Korcës, duke ndaluar prerjen e pyjeve.
(Burimi: https://m.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1363109300728458&id=540999469606116) Niko Peleshi
2021-2025, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2-112x300.png, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2.png, red_2
Mbrojtja e mjedisit PSNO infoZona e mbrojtur është një kategorizim që e mbron qartësisht dhe përfundimisht Vjosën nga ndërhyrjet në shtratin e saj; pra, nuk lejon ndërtimin e digave. Kjo është e sigurtë. Nuk ndërtohen hidrocentrale në Vjosë, Vjosa është zonë e mbrojtur, Nuk ka hidrocentrale në Vjosë, ka marrë fund kjo histori!
Burimi: EcoAlbania (https://www.youtube.com/watch?v=rnvv0v6IHek)
2021-2025, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2-112x300.png, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2.png, red_2
Ekonomia e gjelbër qarkulluese PSMirëqenie për të gjithë, rritje ekonomike të qëndrueshme dhe gjithëpërfshirëse. Modernizim për zhvillim të ekonomisë prodhuese, turizmit, bujqësisë, teknologjisë së informacionit, infrastrukturës dhe shërbimeve.

(burimi: PS.AL)
Transformimin e portit tregtar në port turistik dhe ndërtimin e Eko-Parkut në Porto Romano.
(Burimi: https://shqiptarja.com/lajm/klodiana-spahiu-dhe-emiriana-sako-ne-sukth-te-durresit-mandati-i-trete-ndryshim-rrenjesor-cdo-vit-200-milion-leke-investime14 prill 2021)
2021-2025, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2-112x300.png, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2.png, red_2
Kimikatet / shëndeti dhe mbrojtja e konsumtorit Strategjia “One health” bazohet mbi parimin e “Shëndet në çdo politikë” dhe “zhvillimin e qëndrueshëm” dhe synon të krijojë strukturat dhe incentivat për të bashkërenduar masat dhe politikat në një sërë sektorësh, kryesisht atë të shëndetësisë, bujqësisë dhe mjedisit, në një strategji koherente ndër-sektoriale zhvillimi, të koordinuar me organizatat ndërkombëtare si WHO, FAO, OIE etj., ku shëndeti i qytetarëve nuk shihet më thjesht i lidhur me sistemin shëndetësor në vetvete, por edhe me impaktin e mjedisit, sigurinë ushqimore, cilësinë e jetës.

Burimi: Këshilli i Ministrave - Programi Qeverisës
no info2021-2025, ,
EnergjiaPSPesëfishojmë prodhimin e energjisë së gjelbërt nga burimet diellore dhe eolike, me një paketë investimesh mbi 350 milionë euro, duke realizuar kështu strategjinë e diversifikimit të burimeve të rinovueshme dhe rritjes së prodhimit vendas, e si rrjedhojë uljen e çmimit për abonentet familjare, por edhe për biznesin.

(burimi: PS.AL)

Shqipëria do të jetë një vend eksportues neto i energjisë elektrike në të gjithë rajonin; me një sistem energjetik shumë më të diversifikuar, dhe një vend që reduktimin e rezervës së tij të energjisë hidrike të rinovueshme përgjatë thatësirave do ta kompensojë me energji të gjelbër, të prodhuar nga impiantet diellore dhe ato të erës. Nisim punimet për ndërtimin e Parkut Fotovoltaik të Karavastasë prej 140 MW, më i madhi në Ballkan, në pranverën e vitit të ardhshëm (Mars '22).

Bursa Shqiptare e Energjisë do të bëhet krejtësisht operacionale në Shkurt të
vitit 2022.

Burimi: Këshilli i Ministrave - Programi Qeverisës
Vëmendje per banorët e lagjes Draçin i Vogël janë të shqetësuar për rrugën "Enver Draçini", gjendjen e saj të rënduar dhe mungesën e ndriçimit.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=132189655575825&set=pcb.132189775575813 Benet Beci
2021-2025, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2-112x300.png, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2.png, red_2
EnergjiaPSPesëfishojmë prodhimin e energjisë së gjelbërt nga burimet diellore dhe eolike, me një paketë investimesh mbi 350 milionë euro, duke realizuar kështu strategjinë e diversifikimit të burimeve të rinovueshme dhe rritjes së prodhimit vendas, e si rrjedhojë uljen e çmimit për abonentet familjare, por edhe për biznesin.

(burimi: PS.AL)

Shqipëria do të jetë një vend eksportues neto i energjisë elektrike në të gjithë rajonin; me një sistem energjetik shumë më të diversifikuar, dhe një vend që reduktimin e rezervës së tij të energjisë hidrike të rinovueshme përgjatë thatësirave do ta kompensojë me energji të gjelbër, të prodhuar nga impiantet diellore dhe ato të erës. Nisim punimet për ndërtimin e Parkut Fotovoltaik të Karavastasë prej 140 MW, më i madhi në Ballkan, në pranverën e vitit të ardhshëm (Mars '22).

Bursa Shqiptare e Energjisë do të bëhet krejtësisht operacionale në Shkurt të
vitit 2022.

Burimi: Këshilli i Ministrave - Programi Qeverisës
Do vazhdojmë të investojmë në shpërndarjen e energjisë elektrike.
(Burimi: https://ps.al/te-reja/partia-socialiste-ka-marre-persiper-misionin-te-shkruaje-historine-te-ngjitjes-ne-maje-te-shqiptareve
2021-2025, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2-112x300.png, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2.png, red_2
EnergjiaPSPesëfishojmë prodhimin e energjisë së gjelbërt nga burimet diellore dhe eolike, me një paketë investimesh mbi 350 milionë euro, duke realizuar kështu strategjinë e diversifikimit të burimeve të rinovueshme dhe rritjes së prodhimit vendas, e si rrjedhojë uljen e çmimit për abonentet familjare, por edhe për biznesin.

(burimi: PS.AL)

Shqipëria do të jetë një vend eksportues neto i energjisë elektrike në të gjithë rajonin; me një sistem energjetik shumë më të diversifikuar, dhe një vend që reduktimin e rezervës së tij të energjisë hidrike të rinovueshme përgjatë thatësirave do ta kompensojë me energji të gjelbër, të prodhuar nga impiantet diellore dhe ato të erës. Nisim punimet për ndërtimin e Parkut Fotovoltaik të Karavastasë prej 140 MW, më i madhi në Ballkan, në pranverën e vitit të ardhshëm (Mars '22).

Bursa Shqiptare e Energjisë do të bëhet krejtësisht operacionale në Shkurt të
vitit 2022.

Burimi: Këshilli i Ministrave - Programi Qeverisës
Shndërrimin e vendit në eksportues neto të energjisë ne rajon, duke përmendur ngritjen e veprave të reja energjitike, si: termocentrali i Vlorës me gaz të lëngshëm, ndërtimi i parqeve fotovoltaike në Ultësirën Perëndimore dhe nënshkrimi i marrëveshjes për ndërtimin e hidrocentralit të Skavicës mbi Lumin Drin.
Burimi: Eco Albania (Konferencë shtypi në Kryeministri - 2 mars 2021)
2021-2025, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2-112x300.png, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2.png, red_2
EnergjiaPSPesëfishojmë prodhimin e energjisë së gjelbërt nga burimet diellore dhe eolike, me një paketë investimesh mbi 350 milionë euro, duke realizuar kështu strategjinë e diversifikimit të burimeve të rinovueshme dhe rritjes së prodhimit vendas, e si rrjedhojë uljen e çmimit për abonentet familjare, por edhe për biznesin.

(burimi: PS.AL)

Shqipëria do të jetë një vend eksportues neto i energjisë elektrike në të gjithë rajonin; me një sistem energjetik shumë më të diversifikuar, dhe një vend që reduktimin e rezervës së tij të energjisë hidrike të rinovueshme përgjatë thatësirave do ta kompensojë me energji të gjelbër, të prodhuar nga impiantet diellore dhe ato të erës. Nisim punimet për ndërtimin e Parkut Fotovoltaik të Karavastasë prej 140 MW, më i madhi në Ballkan, në pranverën e vitit të ardhshëm (Mars '22).

Bursa Shqiptare e Energjisë do të bëhet krejtësisht operacionale në Shkurt të
vitit 2022.

Burimi: Këshilli i Ministrave - Programi Qeverisës
Erion Braçe gjatë takimeve elektorale premton ndërtimin e parkut më të madh të energjisë diellore në Divjakë
https://portavendore.al/2021/04/23/premtimet-e-kandidateve-te-ps-se-per-12-qarqet-e-vendit/
2021-2025, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2-112x300.png, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2.png, red_2
EnergjiaPSPesëfishojmë prodhimin e energjisë së gjelbërt nga burimet diellore dhe eolike, me një paketë investimesh mbi 350 milionë euro, duke realizuar kështu strategjinë e diversifikimit të burimeve të rinovueshme dhe rritjes së prodhimit vendas, e si rrjedhojë uljen e çmimit për abonentet familjare, por edhe për biznesin.

(burimi: PS.AL)

Shqipëria do të jetë një vend eksportues neto i energjisë elektrike në të gjithë rajonin; me një sistem energjetik shumë më të diversifikuar, dhe një vend që reduktimin e rezervës së tij të energjisë hidrike të rinovueshme përgjatë thatësirave do ta kompensojë me energji të gjelbër, të prodhuar nga impiantet diellore dhe ato të erës. Nisim punimet për ndërtimin e Parkut Fotovoltaik të Karavastasë prej 140 MW, më i madhi në Ballkan, në pranverën e vitit të ardhshëm (Mars '22).

Bursa Shqiptare e Energjisë do të bëhet krejtësisht operacionale në Shkurt të
vitit 2022.

Burimi: Këshilli i Ministrave - Programi Qeverisës
Një plan konkret për zhvillimin e projekteve të mbështetura nga Komisioni Europian; infrastrukturë, rrugë, hekurudha, porte, energji; energji e pastër e gjelbër; hidrocentrale, energji diellore, energji e erës dhe digjitalizim.
Burimi: Eco Albania (Vizita në Sarandë- 9 prill 2021)
2021-2025, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2-112x300.png, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2.png, red_2
EnergjiaPSPesëfishojmë prodhimin e energjisë së gjelbërt nga burimet diellore dhe eolike, me një paketë investimesh mbi 350 milionë euro, duke realizuar kështu strategjinë e diversifikimit të burimeve të rinovueshme dhe rritjes së prodhimit vendas, e si rrjedhojë uljen e çmimit për abonentet familjare, por edhe për biznesin.

(burimi: PS.AL)

Shqipëria do të jetë një vend eksportues neto i energjisë elektrike në të gjithë rajonin; me një sistem energjetik shumë më të diversifikuar, dhe një vend që reduktimin e rezervës së tij të energjisë hidrike të rinovueshme përgjatë thatësirave do ta kompensojë me energji të gjelbër, të prodhuar nga impiantet diellore dhe ato të erës. Nisim punimet për ndërtimin e Parkut Fotovoltaik të Karavastasë prej 140 MW, më i madhi në Ballkan, në pranverën e vitit të ardhshëm (Mars '22).

Bursa Shqiptare e Energjisë do të bëhet krejtësisht operacionale në Shkurt të
vitit 2022.

Burimi: Këshilli i Ministrave - Programi Qeverisës
Muzeu i Energjisë në Koman, i kombinuar me vizitën në Hidrocentral (projekt që kërkon financim)
Parku fotovoltaik lundrues në Vaun e Dejës (projekt që kërkon financim)
Parku rekreativ – edukativ me temë energjine pranë HEC Vau i Dejës, si një atraksion unik për rajonin ku të vizitohet prodhimi i energjisë nga uji, dielli dhe era (projekt që kërkon financim)
Burimi: Facebook - Benet Beci
2021-2025, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2-112x300.png, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2.png, red_2
EnergjiaPSPesëfishojmë prodhimin e energjisë së gjelbërt nga burimet diellore dhe eolike, me një paketë investimesh mbi 350 milionë euro, duke realizuar kështu strategjinë e diversifikimit të burimeve të rinovueshme dhe rritjes së prodhimit vendas, e si rrjedhojë uljen e çmimit për abonentet familjare, por edhe për biznesin.

(burimi: PS.AL)

Shqipëria do të jetë një vend eksportues neto i energjisë elektrike në të gjithë rajonin; me një sistem energjetik shumë më të diversifikuar, dhe një vend që reduktimin e rezervës së tij të energjisë hidrike të rinovueshme përgjatë thatësirave do ta kompensojë me energji të gjelbër, të prodhuar nga impiantet diellore dhe ato të erës. Nisim punimet për ndërtimin e Parkut Fotovoltaik të Karavastasë prej 140 MW, më i madhi në Ballkan, në pranverën e vitit të ardhshëm (Mars '22).

Bursa Shqiptare e Energjisë do të bëhet krejtësisht operacionale në Shkurt të
vitit 2022.

Burimi: Këshilli i Ministrave - Programi Qeverisës
Shqipëria e përtej pandemisë bëhet vend sovran në energji.
(Burimi: https://ps.al/te-reja/partia-socialiste-eshte-e-vetmja-force-politike-qe-ka-vizionin-per-ta-bere-shqiperine-te-ardhmen-ton)
2021-2025, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2-112x300.png, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2.png, red_2
EnergjiaPSPesëfishojmë prodhimin e energjisë së gjelbërt nga burimet diellore dhe eolike, me një paketë investimesh mbi 350 milionë euro, duke realizuar kështu strategjinë e diversifikimit të burimeve të rinovueshme dhe rritjes së prodhimit vendas, e si rrjedhojë uljen e çmimit për abonentet familjare, por edhe për biznesin.

(burimi: PS.AL)

Shqipëria do të jetë një vend eksportues neto i energjisë elektrike në të gjithë rajonin; me një sistem energjetik shumë më të diversifikuar, dhe një vend që reduktimin e rezervës së tij të energjisë hidrike të rinovueshme përgjatë thatësirave do ta kompensojë me energji të gjelbër, të prodhuar nga impiantet diellore dhe ato të erës. Nisim punimet për ndërtimin e Parkut Fotovoltaik të Karavastasë prej 140 MW, më i madhi në Ballkan, në pranverën e vitit të ardhshëm (Mars '22).

Bursa Shqiptare e Energjisë do të bëhet krejtësisht operacionale në Shkurt të
vitit 2022.

Burimi: Këshilli i Ministrave - Programi Qeverisës
Dy parqet me energji diellore, njëri më i madhi në Ballkan në Karavasta, tjetri fillon së shpejti në Spitallë të Durrësit, Shqipëria do bëhet eksportues neto i energjisë.
(Burimi: PS.AL)
2021-2025, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2-112x300.png, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2.png, red_2
EnergjiaPSPesëfishojmë prodhimin e energjisë së gjelbërt nga burimet diellore dhe eolike, me një paketë investimesh mbi 350 milionë euro, duke realizuar kështu strategjinë e diversifikimit të burimeve të rinovueshme dhe rritjes së prodhimit vendas, e si rrjedhojë uljen e çmimit për abonentet familjare, por edhe për biznesin.

(burimi: PS.AL)

Shqipëria do të jetë një vend eksportues neto i energjisë elektrike në të gjithë rajonin; me një sistem energjetik shumë më të diversifikuar, dhe një vend që reduktimin e rezervës së tij të energjisë hidrike të rinovueshme përgjatë thatësirave do ta kompensojë me energji të gjelbër, të prodhuar nga impiantet diellore dhe ato të erës. Nisim punimet për ndërtimin e Parkut Fotovoltaik të Karavastasë prej 140 MW, më i madhi në Ballkan, në pranverën e vitit të ardhshëm (Mars '22).

Bursa Shqiptare e Energjisë do të bëhet krejtësisht operacionale në Shkurt të
vitit 2022.

Burimi: Këshilli i Ministrave - Programi Qeverisës
Janë parashikuar investime në energjinë diellore në Vaun e Dejës, një perspektivë e re punësimi në teknologjitë e së ardhmes hapet për banorët e qarkut Shkodër.
Burimi: https://www.facebook.com/photo/?fbid=133777692083688&set=a.131548325639958
2021-2025, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2-112x300.png, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2.png, red_2
Turizëm / Agro-turizëm PSZhvillojmë fshatin drejt Turizmit Rural nëpërmjet Mekanizmave mbështetës për rritjen e numrit të bizneseve agroturistike dhe bujtinave;

70 milionë euro mbështetje të drejtpërdrejtë për fermerët nëpërmjet naftës pa akcizë dhe skemave kombëtare të mbështetjes.


Burimi: Këshilli i Ministrave - Programi Qeverisës
Ne duam që Shqipëria e 2030-ës të jetë kampione e Ballkanit në turizëm. Porti i ri turistik që ka nisur është një nga investimet më të rëndësishme strategjike për turizmin, jo vetëm për Sarandën, por për të gjithë Shqipërinë.
(Burimi: PS.AL)
2021-2025, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2-112x300.png, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2.png, red_2
Turizëm / Agro-turizëm PSZhvillojmë fshatin drejt Turizmit Rural nëpërmjet Mekanizmave mbështetës për rritjen e numrit të bizneseve agroturistike dhe bujtinave;

70 milionë euro mbështetje të drejtpërdrejtë për fermerët nëpërmjet naftës pa akcizë dhe skemave kombëtare të mbështetjes.


Burimi: Këshilli i Ministrave - Programi Qeverisës
Jemi gati që të ndërmarrim ofensivën më të madhe në histori dhe ta kthejmë Shqipërinë brenda kësaj dekade në kampione të Ballkanit në turizëm, në agroturizëm, në bujqësi.
(Burimi: PS.AL)
2021-2025, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2-112x300.png, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2.png, red_2
Turizëm / Agro-turizëm PSZhvillojmë fshatin drejt Turizmit Rural nëpërmjet Mekanizmave mbështetës për rritjen e numrit të bizneseve agroturistike dhe bujtinave;

70 milionë euro mbështetje të drejtpërdrejtë për fermerët nëpërmjet naftës pa akcizë dhe skemave kombëtare të mbështetjes.


Burimi: Këshilli i Ministrave - Programi Qeverisës

Ne do ta bëjmë Kalanë e Elbasanit, një nga magnetet më të fuqishme të turizmit.
(Burimi: https://ps.al/te-reja/partia-socialiste-ka-marre-persiper-misionin-te-shkruaje-historine-te-ngjitjes-ne-maje-te-shqiptareve)
2021-2025, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2-112x300.png, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2.png, red_2
Turizëm / Agro-turizëm PSZhvillojmë fshatin drejt Turizmit Rural nëpërmjet Mekanizmave mbështetës për rritjen e numrit të bizneseve agroturistike dhe bujtinave;

70 milionë euro mbështetje të drejtpërdrejtë për fermerët nëpërmjet naftës pa akcizë dhe skemave kombëtare të mbështetjes.


Burimi: Këshilli i Ministrave - Programi Qeverisës
Gjithë vija bregdetare është pjesë e një projekti. Në Durrës ne do të bëjmë portin turistik më të madh të Mesdheut. Në bregdetin e Divjakës do të bëjmë një nga investimet më të bukura të Mesdheut në harmoni me natyrën, pa e cenuar parkun kombëtar.
(Burimi: https://ps.al/te-reja/ne-25-prill-zgjedhim-se-si-duam-te-jete-shqiperia-e-kesaj-dekade-ku-kemi-hyre)
2021-2025, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2-112x300.png, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2.png, red_2
Turizëm / Agro-turizëm PSZhvillojmë fshatin drejt Turizmit Rural nëpërmjet Mekanizmave mbështetës për rritjen e numrit të bizneseve agroturistike dhe bujtinave;

70 milionë euro mbështetje të drejtpërdrejtë për fermerët nëpërmjet naftës pa akcizë dhe skemave kombëtare të mbështetjes.


Burimi: Këshilli i Ministrave - Programi Qeverisës
Ta shohim Shqipërinë kampione të Ballkanit në turizëm e në bujqësi. Ne do ta stimulojmë një program investimesh. Qarku i Fierit është zona me potencialin të jashtëzakonshëm për agrotuizëm.
(Burimi: PS.AL)
2021-2025, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2-112x300.png, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2.png, red_2
Turizëm / Agro-turizëm PSZhvillojmë fshatin drejt Turizmit Rural nëpërmjet Mekanizmave mbështetës për rritjen e numrit të bizneseve agroturistike dhe bujtinave;

70 milionë euro mbështetje të drejtpërdrejtë për fermerët nëpërmjet naftës pa akcizë dhe skemave kombëtare të mbështetjes.


Burimi: Këshilli i Ministrave - Programi Qeverisës
Në Durrës do bëjmë portin më të madh turistik të Mesdheut.
(Burimi: https://ps.al/te-reja/vota-ne-25-prill-eshte-vote-per-shqiperine-e-se-ardhmes.
2021-2025, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2-112x300.png, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2.png, red_2
BujqësiPSDyfishojme financimin për subvencione direkte tek fermerët.
Vazhdojme mbeshtetjen me skemën e naftës pa akzice, takse mjedisi, takse qarkullimi për fermerët ne 50 milion USD. *Mbështesim si agrobiznesin dhe fermerët nëpërmjet programit IPARD me 146 milion Euro. Investime në fermë, agropërpunim, certifikim produktesh zvillim rural.
Mbështetjen e aksesit në finance për fermerët dhe agrobiznesin nëpërmjet Fondi Kombëtar të Garancisë për Bujqësinë teknologjisë së informacionit, infrastrukturës dhe shërbimeve. *Mbeshtetja e sipermarrjeve bujqesore dhe agro-turistike. Shtimi i produkteve te certifikuara dhe zgjerimi i zinxhirit te marketimit te tyre.. Vitalizimin rural, nderhyrje te shenjestruara ne fshat ku zhvillimet infrastrukturore ne rruge, uje te pishem dhe ndricim.
(burimi: PS.AL)

Sot, bujqësia është shndërruar në një prej motorëve kryesor të zhvillimit ekonomik
të vendit. Shqipëria do të shtojë prodhimin, do të rrisë cilësinë dhe çertifikimet standarde duke u bërë një aktor gjithmonë e më i rëndësishëm i eksporteve bujqësore. Bujqësia bashkë me inves􀆟met në infrastrukturën dhe shërbimet në fshat do të sigurojë mundësinë për të ndërtuar një jetë me mirëqenie në fsha􀆟n shqiptar.

Burimi: Këshilli i Ministrave - Programi Qeverisës
Në planin tonë, ne kemi vënë 5000 euro për çdo emigrant që vendos të investojë kursimet e veta tek shtëpia e babës, e gjyshit në fshat.
(Burimi: PS.AL)
2021-2025, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2-112x300.png, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2.png, red_2
BujqësiPSDyfishojme financimin për subvencione direkte tek fermerët.
Vazhdojme mbeshtetjen me skemën e naftës pa akzice, takse mjedisi, takse qarkullimi për fermerët ne 50 milion USD. *Mbështesim si agrobiznesin dhe fermerët nëpërmjet programit IPARD me 146 milion Euro. Investime në fermë, agropërpunim, certifikim produktesh zvillim rural.
Mbështetjen e aksesit në finance për fermerët dhe agrobiznesin nëpërmjet Fondi Kombëtar të Garancisë për Bujqësinë teknologjisë së informacionit, infrastrukturës dhe shërbimeve. *Mbeshtetja e sipermarrjeve bujqesore dhe agro-turistike. Shtimi i produkteve te certifikuara dhe zgjerimi i zinxhirit te marketimit te tyre.. Vitalizimin rural, nderhyrje te shenjestruara ne fshat ku zhvillimet infrastrukturore ne rruge, uje te pishem dhe ndricim.
(burimi: PS.AL)

Sot, bujqësia është shndërruar në një prej motorëve kryesor të zhvillimit ekonomik
të vendit. Shqipëria do të shtojë prodhimin, do të rrisë cilësinë dhe çertifikimet standarde duke u bërë një aktor gjithmonë e më i rëndësishëm i eksporteve bujqësore. Bujqësia bashkë me inves􀆟met në infrastrukturën dhe shërbimet në fshat do të sigurojë mundësinë për të ndërtuar një jetë me mirëqenie në fsha􀆟n shqiptar.

Burimi: Këshilli i Ministrave - Programi Qeverisës
Të gjithë fshatrave, t’u japim alternativën e prodhimit bujqësor intensiv, por edhe alternativën e eksportit që ne do ta rrisim në mbi 1miliardë euro në 4 vitet e ardhshme.
(Burimi: https://ps.al/te-reja/partia-socialiste-ka-marre-persiper-misionin-te-shkruaje-historine-te-ngjitjes-ne-maje-te-shqiptareve)
2021-2025, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2-112x300.png, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2.png, red_2
Mbetjet / kanalizimet e ujërave të zezaPSProgram për një treg energjetik potencial, synohet diversifikimi i burimeve të energjisë si dhe shtimi i kapaciteteve të reja hidrike, por nuk saktësohet më tej sesi parashikohet të zbatohen këto politika, që ndërthuren me aspektin mjedisor. Zhvillim rural. Investime ne bujqesi, industrinë agropërpunuese, në sistemim tokash dhe kanalesh; pyje dhe mbrojtje të lumenjve. Vjosën do ta kthejmë në Park Kombëtar. E gjithë pjesa lart do të jetë e mbrojtur komplet, nuk do ketë asnjë ndërhyrje. Po definojmë projektin për Parkun e Madh Kombëtar të Vjosës, sepse duam ta fusim në këtë paketë të ekosistemit”nuk ka info2017-2021, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2-112x300.png, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2.png, red_2
Mbetjet / kanalizimet e ujërave të zezaPDHeqja e detyrimit për leje mjedisore për dyqanet e vogla në zonat e banuara, ndalim i shfrytëzimit të shtretërve të lumenjve për inerte apo ndalim i prerjeve të paligjshme të pyjeve. Mbështetje për nxitje mjedisore, si efiçenca e energjisë apo përdorimi i burimeve të pastra të energjisë. Rivlerësim i gjendjes dhe statusit të parqeve dhe zonave të mbrojtura.nuk ka info2017-2021, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2-112x300.png, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2.png, red_2
Mbetjet / kanalizimet e ujërave të zezaPRPërmirësimi i kuadrit ligjor dhe institucional, në harmonizim me direktivat e BE. Rritja e efektivitetit ekonomik dhe efikasitetit të drurit nga menaxhimi i qëndrueshëm i pyjeve, reduktimi i prerjeve dhe i tregtisë si dhe formalizimi i ekonomisë pyjore. Pyllëzimi dhe përmirësimi i zonave të degraduara dhe atyre ku ka rënë zjarr, si dhe mbrotje e zonave të dëmtuara. Përmirësimi i bazës së të dhënave dhe të sistemit të informacionit, si dhe sistemi i monitorimit, raportimit, informimit dhe transparencës publike. Përmbushja e obligimeve të partneritetit ndërkombëtar dhe përmirësimi i bashkëpunimit rajonal dhe më gjerë. Forcimi i zhvillimit teknologjik kërkimor dhe inovacionit në pyje, duke përfshirë përmirësimin e performancës dhe ekspertizës së organeve pyjore.nuk ka info2017-2021, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2-112x300.png, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2.png, red_2
Mbetjet / kanalizimet e ujërave të zezaLSIMbrojtja e tokës nga erozioni dhe nga ndotja - politikë prioritare. Shfrytëzimi në mënyrë të integruar i ujit, për energji, vaditje, konsum popullate, do të përbëjë një potencial të jashtëzakonshëm zhvillimor të vendit. TVSH 0% për produktin bujqësor dhe 0% tatim fitimi për fermerët dhe biznesin bujqësor si masë direkte në ndihmë të fermerëve, konsumatorëve, investimet dhe formalizimit të sektorit bujqësor. Plan Konkret per t’i dhënë një mbështetje dinamike industrisë nxjerrëse (nafte, gaz, minerale), energjitike por të investojnë dhe në Zonat e Lira Ekonomike dhe Zonat Industriale dhe Teknologjike. Zhvillim të transportit (rrugor, detar, hekurudhor). Krijimi i Fondit Kombëtar të turizmit.’nuk ka info, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2-112x300.png, https://milieukontakt.org/wp-content/uploads/2021/09/red_2.png, red_2
Mbetjet / kanalizimet e ujërave të zezaPDMenaxhimi i mbetjeve, sipas direktivës së BE -së, si dhe strategjinë dhe planin e veprimit për mbetjet.
Përgatitje e një liste dhe harte me mbetjet e rrezikshme në të gjithë vendin.
Trajtimin e duhur të mbetjeve të rrezikshme dhe atyre spitalore.
Transparencë dhe llogaridhënie për aferat 430 Euro të inceneratorëve
Impjant përpunimi të ujërave të zeza për çdo zonë turistike bregdetare.

Burimi: Recognition of ENVIRONMENT and CLIMATE by Right-Wing Political Parties’ Programmes in Western Balkan - May 2021
nuk ka info2021-2025, ,
Ajri / menaxhimi i zhurmavePDZhdukim nga qarkullimi gjeneratorët.
(Burimi: SHQIPËRIA FITON ENERGJINË- Shqipëria Fiton – Bashkë për Ndryshim (shqiperiafiton.al)
Ulje e çmimit të energjisë për familjet dhe bizneset.
Ne do te zhdukim nga qarkullimi gjeneratorët, sepse është skandal për ekonominë shqiptare që në vitin 2021, nga vetë të dhënat e Bankës Botërore, gati gjysma e bizneseve deklarojnë se përdorin gjeneratorin për furnizim. Ulim çmimin dhe do të rrisim cilësinë e karburantit për qytetarët.
(Burimi: Basha: Ulje e çmimit të energjisë për familjet dhe bizneset – Partia Demokratike (pd.al)
2021-2025, ,
Biodiversiteti / gjuetiaPDKrijimi i Rrjetit mjedisor të Mjedisit.
Reabilitimi dhe ringjallja e pyjeve dhe zonave të mbrojtura pas masakrës së ashtuquajtur "moratorium"
Burimi: Recognition of ENVIRONMENT and CLIMATE by Right-Wing Political Parties’ Programmes in Western Balkan - May 2021
nuk ka info2021-2025, ,
Toka / hapësirat e gjelbëra PDKrijimi i Fondit Mjedisor dhe Pyjor.
Forcimi i zbatimit të ligjit duke luftuar monopolet e shfrytëzimit të pyjeve dhe aktivitetet e paligjshme të shpyllëzimit.
Burimi: Recognition of ENVIRONMENT and CLIMATE by Right-Wing Political Parties’ Programmes in Western Balkan - May 2021
nuk ka info2021-2025, ,
Mbrojtja e mjedisit PDDo të ndalohet tjetërsimi i mëtejshëm i Parqeve Kombëtar dhe Zonave të Mbrojtura . Pyllëzimi i tyre për të ruajtur tokën dhe pyjet nga erozioni.
Kontroll mbi shtrytëzimin e shtretërve të lumenjëve.
Burimi: Recognition of ENVIRONMENT and CLIMATE by Right-Wing Political Parties’ Programmes in Western Balkan - May 2021
Ulim në mënyrë drastike numrin aktual të gjithë licencave dhe lejeve që jepen sot nga shteti. Do të përgjysmojmë afatet ligjore për çdo leje që kërkon vendimmarrje shtetërore, nga 60 ditë për lejet mjedisore të tipit A në vetëm 30 ditë.
(Burimi: Basha prezanton programin e biznesit dhe anti-korrupsionit: Objektivi ynë është ta fusim Shqipërinë mes 30 vendeve më të mira për të bërë biznes. – Partia Demokratike (pd.al)
2021-2025, ,
Ekonomia e gjelbër qarkulluese PDnuk ka infoNdryshimi do të rikthejë shpresën për korçarët
20 trajnime profesionale për rininë shqiptare në fusha nga teknologjia e informacionit dhe programimi, tek inxhinieritë dhe profesionet që kanë të bëjnë me prioritetet tona të zhvillimit ekonomik, siç janë turizmi, arkitektura.
(Burimi: Basha në Korçë, ndryshimi do të rikthejë shpresën për korçarët – Partia Demokratike (pd.al)
, ,
Kimikatet / shëndeti dhe mbrojtja e konsumtorit PDnuk ka infoImplementimin e standarteve të BE dhe krijimin e kapacitete të mjaftueshme të inspektimit, konsolidimin dhe akreditimin e institucioneve dhe infrastrukturës qendrore dhe rajonale laboratorike të sistemit të sigurisë ushqimore dhe shëndetit publik veterinar.
(Burimi: https://pd.al/2021/02/sallaku-fermeret-do-te-fitojne-nje-jetese-te-denje/)
2021-2025, ,
Kimikatet / shëndeti dhe mbrojtja e konsumtorit PDnuk ka infoBasha: Shqiptarët do të blejnë në treg ushqime plotësisht të sigurta.
Produkt i kontrolluar dhe i sigurtë për konsumatorin, treg i sigurte për çdo shqiptar”.
(Burimi: https://pd.al/2021/02/basha-akses-i-plote-ne-treg-cmontim-monopleve-dhe-heqjen-e-cdo-pengese-per-fermerin/)
2021-2025, ,
Kimikatet / shëndeti dhe mbrojtja e konsumtorit PDnuk ka info

Subvencionim i prodhimit, mbështetje direkte për fermerin beratas.

Ne do të ndajmë vit për vit 50 milionë euro për infrastrukturën e zhvillimit rural dhe të ushqimit.

(Burimi: Basha në plantacionin e ullirit: Subvencionim i prodhimit, mbështetje direkte për fermerin beratas – Partia Demokratike (pd.al) 

2021-2025, ,
Kimikatet / shëndeti dhe mbrojtja e konsumtorit PDnuk ka infoFusim ekonominë në një cikël pozitiv. Rimbursojmë familjet që janë goditur nga COVID-i.
(Burimi: Basha derë më derë në Qesarakë: Fusim ekonominë në një cikël pozitiv. – Partia Demokratike (pd.al)
2021-2025, ,
EnergjiaPDUlim faturën e energjisë elektrike për 70% të familjeve shqiptare duke ngritur një sistem faturimi me dy fasha dhe duke ulur çmimin e energjisë për ata që konsumojnë deri në 300 kv/orë në muaj. Nxisim prodhimin e energjisë nga burime të gjelbërta dhe të pastra me fokusi energjinë hidrike dhe atë të erës. Nxisim ndërtimin e kapaciteteve të reja të mëdha si energji të pastër në bazë, ndërsa rezervat hidrike të KESH do t`i përdorim për energjinë e balancimit apo energjinë në pik. Lidhim gazsjellësin TAP me TEC-in e Vlorës, do të gazifikojmë zonat industriale dhe do të aplikojmë projektin e magjistralit Jon-Adriatik, duke siguruar një lidhje me magjistralin e gazit me Kosovën. https://pd.al/2021/02/basha-ulje-e-cmimit-te-energjise-per-familjet-dhe-bizneset/ .
Vizita e Kryetarit të PD-së në dy familje në Kamëz
Dyfishim i ndihmës ekonomike. 300 kw/h për muaj me çmim minimal dhe për familjet që janë në nevojë ekonomike.
(Burimi: Basha në familjen socialiste. Shqiptarët pa dallim do të votojnë për ndryshimin. – Partia Demokratike (pd.al)

Ulim faturën e energjisë elektrike për 70% të familjeve shqiptare duke ngritur një sistem faturimi me dy fasha dhe duke ulur çmimin e energjisë për ata që konsumojnë deri në 300 kv/orë në muaj. Nxisim prodhimin e energjisë nga burime të gjelbërta dhe të pastra me fokusi energjinë hidrike dhe atë të erës. Nxisim ndërtimin e kapaciteteve të reja të mëdha si energji të pastër në bazë, ndërsa rezervat hidrike të KESH do t`i përdorim për energjinë e balancimit apo energjinë në pik. Lidhim gazsjellësin TAP me TEC-in e Vlorës, do të gazifikojmë zonat industriale dhe do të aplikojmë projektin e magjistralit Jon-Adriatik, duke siguruar një lidhje me magjistralin e gazit me Kosovën. https://pd.al/2021/02/basha-ulje-e-cmimit-te-energjise-per-familjet-dhe-bizneset/ . 

2021-2025, ,
EnergjiaPDUlim faturën e energjisë elektrike për 70% të familjeve shqiptare duke ngritur një sistem faturimi me dy fasha dhe duke ulur çmimin e energjisë për ata që konsumojnë deri në 300 kv/orë në muaj. Nxisim prodhimin e energjisë nga burime të gjelbërta dhe të pastra me fokusi energjinë hidrike dhe atë të erës. Nxisim ndërtimin e kapaciteteve të reja të mëdha si energji të pastër në bazë, ndërsa rezervat hidrike të KESH do t`i përdorim për energjinë e balancimit apo energjinë në pik. Lidhim gazsjellësin TAP me TEC-in e Vlorës, do të gazifikojmë zonat industriale dhe do të aplikojmë projektin e magjistralit Jon-Adriatik, duke siguruar një lidhje me magjistralin e gazit me Kosovën. https://pd.al/2021/02/basha-ulje-e-cmimit-te-energjise-per-familjet-dhe-bizneset/ .
Vizita e Kryetarit të PD-së në dy familje në Kamëz
Dyfishim i ndihmës ekonomike. 300 kw/h për muaj me çmim minimal dhe për familjet që janë në nevojë ekonomike.
(Burimi: Basha në familjen socialiste. Shqiptarët pa dallim do të votojnë për ndryshimin. – Partia Demokratike (pd.al)

Vizita e Kryetarit të PD-së në dy familje në Kamëz
Dyfishim i ndihmës ekonomike. 300 kw/h për muaj me çmim minimal dhe për familjet që janë në nevojë ekonomike.
(Burimi: Basha në familjen socialiste. Shqiptarët pa dallim do të votojnë për ndryshimin. – Partia Demokratike (pd.al)

2021-2025, ,
EnergjiaPDnuk ka infonuk ka info2021-2025, ,
Ndryshimet klimatike / vlerësimi i rriskut PDPër Ndryshimet Klimatike do të punohet me:
Plan Kombëtarë për zbatimin e Axhendës së Gjelbër.
Plan Kombëtar për pyjet dhe kullotat.
Plani Kombëtar për Sistemin e Monitorimit Mjedisor
Plani Kombëtarë pë Ndryshimet Klimatike
Rishikim dhe përfshirje të Vlerësimit të Ndikimit Strategjik në Planet Kombëtare dhe Zhvillimit të Territorit
Burimi: Recognition of ENVIRONMENT and CLIMATE by Right-Wing Political Parties’ Programmes in Western Balkan - May 2021
Zgjidhja e problemeve të përmbytjeve të qyteteve tona dhe përfundimin me shpejtësi i riparimit dhe rehabilitimit të të gjitha dëmeve të tërmetit.
(Burimi: Basha: Ulje e çmimit të energjisë për familjet dhe bizneset – Partia Demokratike (pd.al))
2021-2025, ,
Turizëm / Agro-turizëm PDRrisim kontributin e drejtpërdrejtë nga turizmi në ekonominë tonë nga 8 në 10%. Dyfishojmë kontributin në punësim nga rritja e turizmit në ekonomi 40.000 në 80.000 vende pune. Dyfishojmë kapacitetet akomoduese. Rrisim kohëzgjatjen e sezonit turistik, përmes diversifikimit të ofertave turistike. Qeveria e re angazhohet të rrisë numrin e turistëve të huaj me 15% në vit.
Burimi: SHQIPËRIA FITON TURIZMIN- Shqipëria Fiton – Bashkë për Ndryshim (shqiperiafiton.al)
Artizanati kudo në Shqipëri do të ketë mbështetje direkte financiare, njësoj siç do bëjmë për disa profesione të tjera, për fermerët e për të tjerët. Do të mbështesim me subvencione që që mos të humbasë tradita.
(Burimi: Basha në tregun e Gjirokastrës: Do të rikthejmë konkurencën e ndershme – Partia Demokratike (pd.al)
2021-2025, ,
Turizëm / Agro-turizëm PDInkurajimi i turizmit mjedisor, bazuar në natyrë i shoqëruar me fonde për pastrimin territorial dhe menaxhimin e zonave të mbrojtura mjedisore.
Burimi: Recognition of ENVIRONMENT and CLIMATE by Right-Wing Political Parties’ Programmes in Western Balkan - May 2021
Nga jugu në veri kërkohet ndryshim Hani i Hotit-Përmet do të jetë një nga projektet më të rëndësishme të infrastrukturës, të zhvillimit ekonomik dhe tregtar dhe turistik
(Burimi: Basha pritet masivisht në Berat: Nga jugu në veri kërkohet ndryshim – Partia Demokratike (pd.al))
2021-2025, ,
Turizëm / Agro-turizëm PDInkurajimi i turizmit mjedisor, bazuar në natyrë i shoqëruar me fonde për pastrimin territorial dhe menaxhimin e zonave të mbrojtura mjedisore.
Burimi: Recognition of ENVIRONMENT and CLIMATE by Right-Wing Political Parties’ Programmes in Western Balkan - May 2021
Ngritjen e infrastrukturës rrugore, investimin në infrastrukturën turistike, dhe mbështetjen e bujtinave Dibrane.
(Burimi: Luznia e Dibrës pa rrugë, për 8 vjet mijëra banorë të izoluar e të braktisur, Xhelal Mziu: T’i japim fund me votë dështimit Rama – Partia Demokratike (pd.al)
2021-2025, ,
Turizëm / Agro-turizëm PDInkurajimi i turizmit mjedisor, bazuar në natyrë i shoqëruar me fonde për pastrimin territorial dhe menaxhimin e zonave të mbrojtura mjedisore.
Burimi: Recognition of ENVIRONMENT and CLIMATE by Right-Wing Political Parties’ Programmes in Western Balkan - May 2021
Kukësi të kthehet në një qendër turistike, universitare dhe krenarie kombëtare për Shqipërinë dhe për Kosovën
Burimi: Basha pritet me entuziazëm në Kukës: Ora e llogarisë po vjen. 25 prilli është dita e ndryshimit. – Partia Demokratike (pd.al)
2021-2025, ,
BujqësiPDObjektivi ynë është t’i kthejmë fshatrat dhe zonat rurale të vendit nga të harruara e tërësisht të braktisura nga qeveria aktuale, në faktorë zhvillimi. Këtë do ta arrijmë duke mbështetur ekonominë e fermerëve, sipërmarrësve të këtij sektori dhe cilësinë e shërbimeve. Dyfishojmë kapacitetet akomoduese, rrisim kohëzgjatjen e sezonit turistik, përmes diversifikimit të ofertave turistike. Rrisim numrin e turistëve të huaj me 15% në vit. Kthimi i fshatrat dhe zonat rurale në faktorë zhvillimi. 100 milionë Euro në vit për fermerët shqiptarë dhe të financojmë 50 milionë euro / vit për infrastrukturën bujqësore. Ne do t’i transformojmë fermat shqiptare në biznese fitimprurëse. Taksa e tokës do të zerohet për fermerët që e punojnë tokën. “Produkt i kontrolluar dhe i sigurtë për konsumatorin, treg i sigurtë për çdo shqiptar”
(burimi: SHQIPËRIA FITON BUJQËSINË- Shqipëria Fiton – Bashkë për Ndryshim (shqiperiafiton.al)
Plan investimi - çdo vit rreth 50 milionë euro vetëm në infrastrukturën për bujqësinë.
Rimbursojmë familjet që janë goditur nga COVID-i.
(Burimi: Basha derë më derë në Qesarakë: Fusim ekonominë në një cikël pozitiv. – Partia Demokratike (pd.al)
2021-2025, ,
BujqësiPDObjektivi ynë është t’i kthejmë fshatrat dhe zonat rurale të vendit nga të harruara e tërësisht të braktisura nga qeveria aktuale, në faktorë zhvillimi. Këtë do ta arrijmë duke mbështetur ekonominë e fermerëve, sipërmarrësve të këtij sektori dhe cilësinë e shërbimeve. Dyfishojmë kapacitetet akomoduese, rrisim kohëzgjatjen e sezonit turistik, përmes diversifikimit të ofertave turistike. Rrisim numrin e turistëve të huaj me 15% në vit. Kthimi i fshatrat dhe zonat rurale në faktorë zhvillimi. 100 milionë Euro në vit për fermerët shqiptarë dhe të financojmë 50 milionë euro / vit për infrastrukturën bujqësore. Ne do t’i transformojmë fermat shqiptare në biznese fitimprurëse. Taksa e tokës do të zerohet për fermerët që e punojnë tokën. “Produkt i kontrolluar dhe i sigurtë për konsumatorin, treg i sigurtë për çdo shqiptar”
(burimi: SHQIPËRIA FITON BUJQËSINË- Shqipëria Fiton – Bashkë për Ndryshim (shqiperiafiton.al)
PD do të subvencionojë fermerët me lekë në dorë në bazë të prodhimit dhe do të ulë çmimin e karburantit per makinerite bujqesore.
(Burimi: https://report-tv.al/lajm/spaho-takim-me-fermeret-ne-korce-programi-i-pd-garanton-mbeshtetje-per-bujqesine )
2021-2025, ,
BujqësiPDObjektivi ynë është t’i kthejmë fshatrat dhe zonat rurale të vendit nga të harruara e tërësisht të braktisura nga qeveria aktuale, në faktorë zhvillimi. Këtë do ta arrijmë duke mbështetur ekonominë e fermerëve, sipërmarrësve të këtij sektori dhe cilësinë e shërbimeve. Dyfishojmë kapacitetet akomoduese, rrisim kohëzgjatjen e sezonit turistik, përmes diversifikimit të ofertave turistike. Rrisim numrin e turistëve të huaj me 15% në vit. Kthimi i fshatrat dhe zonat rurale në faktorë zhvillimi. 100 milionë Euro në vit për fermerët shqiptarë dhe të financojmë 50 milionë euro / vit për infrastrukturën bujqësore. Ne do t’i transformojmë fermat shqiptare në biznese fitimprurëse. Taksa e tokës do të zerohet për fermerët që e punojnë tokën. “Produkt i kontrolluar dhe i sigurtë për konsumatorin, treg i sigurtë për çdo shqiptar”
(burimi: SHQIPËRIA FITON BUJQËSINË- Shqipëria Fiton – Bashkë për Ndryshim (shqiperiafiton.al)
Rishikimin e buxhetit për të bërë realitet zotimet tona 100 milionë euro subvencione çdo vit buxhetor dhe 50 milionë euro mbështetje infrastrukturore për fermerin shqiptar, për fshatin shqiptar.

(Basha me 100 ekspertë: Gati për 100 ditët e para të qeverisjes – Partia Demokratike (pd.al)
2021-2025, ,
Mbetjet / kanalizimet e ujërave të zezaPBNJS'ka programnuk ka info2021-2025, ,
Ajri / menaxhimi i zhurmavePBNJS'ka programnuk ka info2021-2025, ,
Menaxhimi i ujitS'ka programIntegrim, ujë i pijshëm, vaksinim
(Burimi: Vangjel Dule: Në momente të caktuara sakrifikohet për çështje të mëdha – A2 CNN (a2news.com)
2021-2025, ,
Menaxhimi i ujitPBNJS'ka programnuk ka info2021-2025, ,
Biodiversiteti / gjuetiaPBNJS'ka programnuk ka info2021-2025, ,
Toka / hapësirat e gjelbëra PBNJS'ka programnuk ka info2021-2025, ,
Mbrojtja e mjedisit PBNJS'ka programnuk ka info2021-2025, ,
Ekonomia e gjelbër qarkulluese PBNJS'ka programnuk ka info2021-2025, ,
Kimikatet / shëndeti dhe mbrojtja e konsumtorit PBNJS'ka programnuk ka info2021-2025, ,
EnergjiaPBNJS'ka programnuk ka info2021-2025, ,
Ndryshimet klimatike / vlerësimi i rriskut PBNJS'ka programnuk ka info2021-2025, ,
Turizëm / Agro-turizëm PBNJS'ka programnuk ka info2021-2025, ,
BujqësiPBNJS'ka programnuk ka info2021-2025, ,
Mbetjet / kanalizimet e ujërave të zezaLZHKS'ka programnuk ka info2021-2025, ,
Ajri / menaxhimi i zhurmaveLZHKS'ka programnuk ka info2021-2025, ,
Menaxhimi i ujitLZHKS'ka programnuk ka info2021-2025, ,
Biodiversiteti / gjuetiaLZHKS'ka programnuk ka info2021-2025, ,
Toka / hapësirat e gjelbëra LZHKS'ka programnuk ka info2021-2025, ,
Mbrojtja e mjedisit LZHKS'ka programnuk ka info2021-2025, ,
Ekonomia e gjelbër qarkulluese LZHKS'ka programnuk ka info2021-2025, ,
Kimikatet / shëndeti dhe mbrojtja e konsumtorit LZHKS'ka programnuk ka info2021-2025, ,
EnergjiaLZHKS'ka programnuk ka info2021-2025, ,
Ndryshimet klimatike / vlerësimi i rriskut LZHKS'ka programnuk ka info2021-2025, ,
Turizëm / Agro-turizëm LZHKS'ka programnuk ka info2021-2025, ,
BujqësiLZHKS'ka programnuk ka info2021-2025, ,
Mbetjet / kanalizimet e ujërave të zezaPRStudimet inxhinierike raportojnë sisteme të shkatërruara të ujit të pijshëm, vjetërsim të digave dhe infrastrukturë jo-funksionale e ujërave të zeza. Investimet në këto zona dhe rezervat ujore, mund të rinovojnë komunitetet, tërheqin bizneset dhe krijojnë punë. Më e rëndësishmja, këto investime sigurojnë shëndetin dhe mirëqenien e popullit shqiptar.
(BurimI: Partia Republikane e Shqipërisë, Programi (prsh.al)
nuk ka info2021-2025, ,
Toka / hapësirat e gjelbëra PRPërmirësimi i kuadrit ligjor dhe institucional, në harmonizim me direktivat e BE.
Rritja e efektivitetit ekonomik dhe efikasitetit të drurit nga menaxhimi i qëndrueshëm i pyjeve, reduktimi i prerjeve dhe i tregtisë si dhe formalizimi i ekonomisë pyjore.
Pyllëzimi dhe përmirësimi i zonave të degraduara dhe atyre ku ka rënë zjarr, si dhe mbrotje e zonave të dëmtuara.
Përmirësimi i bazës së të dhënave dhe të sistemit të informacionit, si dhe sistemi i monitorimit, raportimit, informimit dhe transparencës publike.
Përmbushja e obligimeve të partneritetit ndërkombëtar dhe përmirësimi i bashkëpunimit rajonal dhe më gjerë.
Forcimi i zhvillimit teknologjik kërkimor dhe inovacionit në pyje, duke përfshirë përmirësimin e performancës dhe ekspertizës së organeve pyjore.
(BurimI: Partia Republikane e Shqipërisë » Programi (prsh.al)
nuk ka info2021-2025, ,
Mbrojtja e mjedisit PRMjedisi është vendimtar për jetën dhe vendi ynë duhet të bëhet më i pastër dhe më i shëndetshëm. Ajri i vendit dhe rrugët ujore, si një e tërë, kërkojnë më shumë se propagandë të rastit apo investime të fragmentarizuara. Koncepti duhet të ndryshojë duke filluar me qeverinë dhe për të gjithë qytetarët tanë. Përpjekjet për të reduktuar ndotjen, inkurajimi i riciklimit, edukimi i publikut, dhe puna për të shmangur degradimin ekologjik nuk janë histori suksesi deri tani.
Burimi: Partia Republikane e Shqipërisë, Programi (prsh.al)
nuk ka info2021-2025, ,
Kimikatet / shëndeti dhe mbrojtja e konsumtorit PRRritja e sigurisë ushqimore në kuadër të rritjes së cilësisë së produkteve natyrore dhe të përpunuara, si rezultat i modernizimit të sistemit të prodhimit dhe standartit të prodhimit, si dhe në rritjen e kontrollit të organeve kompetente dhe krijimit të një kuadri ligjor konform direktivave të BE-së.
(BurimI: Partia Republikane e Shqipërisë » Programi (prsh.al)
nuk ka info2021-2025, ,
EnergjiaPRPartneritetet ndërmjet industrive tradicionale të energjisë dhe industrive të reja të rinovueshme mund të jenë një komponent qëndror në plotësimin e nevojave afatgjata të kombit.
BurimI: Partia Republikane e Shqipërisë, Programi (prsh.al)
2021-2025, ,
BujqësiPRZhvillimi i qëndrueshëm i zonave rurale, me objektiv rritjen e rendimentit të aktiviteteve ekonomike dhe rritjen e aseteve në përdorim të popullatës rurale duke shtuar mundësitë e zhvillimit jo vetëm bujqësor e blegtoral por edhe të aktiviteteve avantazhuese rurale, në kuadër të shtimit të përdorimit të resurseve natyrore, qofshin këto, ekonomike, të shërbimit apo të mbarështimit dhe konservimit të ambientit rural. Mbrojtja e tokës bujqësore si aseti bazë i zhvillimit ekonomik dhe aktivitetet private. Rritjen e investimeve themelore në kuadër të shtimit të sipërfaqeve ujitëse dhe kullimit, në funksion të konfiguracionit aktual të organizimit bujqësor e blegtoral dhe me synim të futjes së teknologjive të reja të ujitjes moderne dhe veprave të mëdha kulluese që aktualisht janë të amortizuara si dhe ndërtimit të skemave të reja të ruajtjes së tokës bujqësore nga përmbytjet. Rritja e prodhimit bujqësor duke intensifikuar përdorimin e teknologjive bashkëkohore, modernizimin e sistemeve të ujitjes dhe kullimit, rritjen e shkallës së mekanizimit të proceseve të prodhimit dhe rritjen e sasisë dhe cilësisë se inputeve bujqësore (si materialin biologjik të çertifikuar, inputet bujqësore, plehrat kimike organike e pesticidet).
(BurimI: Partia Republikane e Shqipërisë, Programi (prsh.al))
nuk ka info2021-2025, ,
Ekonomia e gjelbër qarkulluese PDIUEkonomia e Gjelbër ka si qëllim rritjen e prodhimit të brendshëm bruto me të ardhurat nga ekonomia pa dëmtuar
ambientin dhe natyrën. Përmes saj synohet jo vetëm përfitim monetar, por edhe mirëqënie dhe barazi sociale.
Mirëqënia në pikëpamjen abientale përkthehet në uljen e dioksidit të karbonit nga fabrikat prodhuese, duke i dhënë
prioritet pasurisë kombëtare (psh: turizmi natyror, turizmi gastronomik). Përdorimi i energjisë alternative (energji diellore dhe energjia e erës) janë rëndësishme si ekonomikisht, por edhe për mbrojtjen e natyrës. Në natyrë gjenden të gjitha mundësitë për prodhimin e energjisë dhe objektivat makroekonomike të së ardhmes synojnë të punësojnë një pjesë të madhe të popullatës në këtë sektor. Është imperative, që për zhvillimin e Shqipërisë, të përdorim në mënyrë efikase
burimet e saj natyrore. Ne synojmë:
◼ Incentivim pë bizneset që e reja “green” që do të hapen;
◼ Nxitjen e investimeve në sektorët e ekonomisë së gjelbër dhe inovacionit në bujqësi me një fokus të veçantë në barazinë gjinore;
◼ Programe dhe panaire për të rritur ndërgjegjësimin
në këtë lëmë;
◼ Menaxhimin e mbetjeve;
◼ Çeljen e vendeve të reja të punës në këtë sektor.
(Burimi: https://pdiu.al/programi-elektoral-i-pdiu-se/)
nuk ka info, ,
Kimikatet / shëndeti dhe mbrojtja e konsumtorit PDIUKrijimin e njëFondi të Sigurimit Shëndetësor Kombëtar.
https://pdiu.al/programi-elektoral-i-pdiu-se/
nuk ka info2021-2025, ,
Ndryshimet klimatike / vlerësimi i rriskut PDIUNe do të mbështesim programet e fermerëve, që i aftësojnë ata për të menaxhuar rrezikun e jashtëzakonshëm që hasin çdo vit në fusha. Këto programe duhet të shërbejnë si mjete me kosto efektive të menaxhimit të rrezikut, duke ofruar alternativa që përmirësojnë aftësinë e prodhuesve për të vepruar në kohë të vështira. Suksesi i sistemit tonë të politikave të menaxhimit të riskut do t’iu mundësojë fermerëve të vazhdojnë të ushqehen, të furnizojnë kombin dhe të eksportojnë
(Burimi: https://pdiu.al/programi-elektoral-i-pdiu-se/)
nuk ka info2021-2025, ,
Turizëm / Agro-turizëm PDIUModeli ynë ekonomik është i mirëpërcaktuar. Përparësia jonë është Shqipëria që prodhon; janë turizmi, bujqësia, industria e lehtë dhe ushqimore. PDIU do të lobojë për të subcencionuar, hequr taksat dhe ndihmuar me kredi të buta të gjithë ata që çelin nyje prodhimi.
Burimi: https://pdiu.al/programi-elektoral-i-pdiu-se/
nuk ka info2021-2025, ,
BujqësiPDIUnuk ka infoprogram konkret për ekonominë të bazuar në taksa të ulta, nxitjen e punësimit, subvencione për fermerin dhe garantimin e tregut për prodhimet vendase.
Burimi: Idrizi në Lushnje: Shqiptarët në krizë të rëndë ekonomike. Do të ulim taksat, nxisim prodhimin vendas - PDIU Nustret Avdullai
2021-2025, ,
Mbetjet / kanalizimet e ujërave të zezaLSIRikuperimi i ndotjes nga mbetjet urbane dhe aktiviteti ekonomik i tokes,ajrit dhe ujit.
Burimi: https://lsi.al/prioritetet-zgjedhore-te-LSI.pdf
nuk ka info2021-2025, ,
Mbrojtja e mjedisit LSInuk ka infoKryemadhi: Do kthejmë në normalitet ambientin, tokën, ujin dhe ajrin
Standarde dhe cilësi të karburantëve, si dhe ulje të kostos së tyre në rreth 20 % duke hequr taksën e qarkullimit: Do kthejmë në normalitet ambientin, tokën, ujin dhe ajrin nga ndotja e nga zhvillimi industrial i papërgjegjshëm.
(Burimi: Kryemadhi: Do kthejmë në normalitet ambientin, tokën, ujin dhe ajrin - Politikë (tiranapost.al)
2021-2025, ,
Mbrojtja e mjedisit LSInuk ka infoPremtoni që Vjosa të shpallet Park Kombëtar?
Po patjetër që angazhohemi sepse ne jemi angazhuar edhe në shumë nisma të tjera.
Burimi: EcoAlbania (https://www.youtube.com/watch?v=BRsBVsWlAfQ&t=2177s)
2021-2025, ,
Mbrojtja e mjedisit LSInuk ka infoKryemadhi: Kontroll rigoroz për cilësinë e karburanteve, ulje e kostos në rreth 20 % duke hequr taksën e qarkullimit. Do të mbrojmë dhe kthejmë në normalitet ambientin, tokën, ujin dhe ajrin nga ndotja e nga zhvillimi industrial i papërgjegjshëm”.
(Burimi: Kryemadhi: Kontroll rigoroz për cilësinë e karburanteve, ulje e kostos në rreth 20 % duke hequr taksën e qarkullimit - ATSH - (ata.gov.al)
2021-2025, ,
Kimikatet / shëndeti dhe mbrojtja e konsumtorit Financim prioritar dhe i plate i shendetit publik per forcimin e kapaciteteve te tij dhe kontrollin efikas te territorit, lidhur me te gjitha semundjet ngjitese ne pergjithesi dhe pandemise
nga COVID-19 ne veanti. Moratorium i menjehershem per koncesionet ne shendetesi qe nga viti 2013 dhe alokim i fondeve per trajtimin e pandemise dhe pasojave te saj. Realizimi i autonomise se sherbimit spitalor. Ringritje e sherbimit cilesor te Mjekut te Familjes dhe sherbimit paresor ne teresi.

Forcimi sigurise ushqimore.Impute të sigurta dhe proces prodhimi i sigurt.
Ndertimi i nje laboratori te kontrollit ushqimor per ëdo qark.
Burimi: https://lsi.al/prioritetet-zgjedhore-te-LSI.pdf
Kryemadhi: Fermerët do të mbështeten për njësitë e prodhimit, shqiptarët do të ushqehen me produkte MADE IN ALBANIA. 0% TVSH në të gjithë zinxhirin e prodhimit dhe do të mbrojmë prodhimin vendas, në mënyrë që shqiptarët të ushqehen më mirë dhe më lirë.
(Burimi: Kryemadhi: Do të mbrojmë prodhimin vendas, që shqiptarët të ushqehen më mirë dhe më lirë! - Ngjarjet e Ditës (dritare.net)
2021-2025, ,
EnergjiaLSIDo te mbeshteten ne menyre paresore:
Energjia e gjelbert,veanerisht e diellit dhe eres. Do te nxitet dhe mbeshtetet vendosja paneleve diellore per perdorim shtepiak. Reforma e standardeve te ruajtjes se energjise ne ndertim dhe e standardeve antisizmike.
Burimi: https://lsi.al/prioritetet-zgjedhore-te-LSI.pdf
Kryemadhi: Do të reformojmë standardet e ruajtjes së energjisë në ndërtim dhe ato antisizmike, që t’i bëjmë ndërtesat më të sigurta dhe më pak të kushtueshme për shqiptarët.
(Burimi: Kryemadhi: Kontroll rigoroz për cilësinë e karburanteve, ulje e kostos në rreth 20 % duke hequr taksën e qarkullimit - ATSH - (ata.gov.al)
2021-2025, ,
EnergjiaLSIDo te mbeshteten ne menyre paresore:
Energjia e gjelbert,veanerisht e diellit dhe eres. Do te nxitet dhe mbeshtetet vendosja paneleve diellore per perdorim shtepiak. Reforma e standardeve te ruajtjes se energjise ne ndertim dhe e standardeve antisizmike.
Burimi: https://lsi.al/prioritetet-zgjedhore-te-LSI.pdf
Kryemadhi: Mbështesim energjinë e gjelbër dhe këdo që përdor panelet diellore për përdorim shtëpiak.
(Burimi: Kryemadhi: Do mbështesim energjinë e gjelbër dhe këdo që përdor panele diellore! | Rtsh Lajme)
2021-2025, ,
BujqësiLSInuk ka infoKryemadhi: Do investohen 200 mln euro në vit për të ulur kostot e imputeve bujqësore dhe naftës
(Burimi: panorama.com.al)
2021-2025, ,
BujqësiLSInuk ka infoBraimllari: Ne do ti japim prioritet produkteve “Made in Albania” dhe do të mbështesim fermerin vendas me mbi 200 miliom euro në vit.
(Burimi: Braimllari vijon me takimet: LSI-ja në Maliq do të krijojë mundësi punësimi për të rinjtë! - Gazeta Standard Online)
2021-2025, ,
Mbetjet / kanalizimet e ujërave të zezaPSDNdërtimi i impianteve të trajtimit të ujërave të zeza.Nxitjen e përdorimittë teknologjive të pastra dhe futjen e sistemeve të administrimit mjedisor.
(Burimi: https://psd.al/mjedisi
Grumbullimin e ndarë të mbetjeve (qelq , plastik, alumin, letër, karton dhe riciklimin e tyre. Ndërtimin e impjanteve të trajtimit të ujërave të zeza.
(Burimi: Facebook)
2021-2025, ,
Ajri / menaxhimi i zhurmavePSDPërmirësimi i cilësisë së shërbimit në transportin publik.
(Burimi: https://psd.al/mjedisi)
nuk ka info2021-2025, ,
Toka / hapësirat e gjelbëra PSDPakësimi i makinave dhe shtimi i gjelbërimit urban. Rishikimi i normave në ndërtim lidhur me raportet midis sipërfaqes ndërtuese dhe sipërfaqeve të gjelbra në favor të këtyre të fundit. Nxitjen e nismave individuale dhe kolektive për pyllëzimin e tokave të zhveshura e të abandonuara
(Burimi: https://psd.al/mjedisi/)
Pakësimin e makinave dhe shtimin e gjelbërimit urban.
(Burimi: Facebook)
2021-2025, ,
Mbrojtja e mjedisit PSDnuk ka infoFlora Manuka: Zhvillim urban pa kosto të mëdh në mjedis dhe shëndet.
(Burimi: (2) Partia SocialDemokrate e Shqiperise | Facebook)
2021-2025, ,
Mbrojtja e mjedisit PSDnuk ka infoPSD:Nxitjen e përdorimit të teknologjive të pastra, futjen e sistemeve të adminsitrimit mjedisor.
(Burimi: Facebook)
2021-2025, ,
Turizëm / Agro-turizëm PSDnuk ka infoPromovimi i vendit si destinacin turistik, promovimin e produkteve dhe shërbimeve shqiptare.
(Burimi: Facebook)
2021-2025, ,
BujqësiPSDnuk ka infoPSD: Promovimi e produkteve dhe shërbimeve shqiptare.
(Burimi: Facebook)
2021-2025, ,
Mbetjet / kanalizimet e ujërave të zezaPStest 1test 22017-20211
Mbetjet / kanalizimet e ujërave të zezaPStest 1test 22017-20212
Mbetjet / kanalizimet e ujërave të zezaPStest 1test 22017-20213

“Mënyra më e mirë për ta mbajtur fjalën është të mos e japësh atë”

   Napoleon Bonoparti

Politikat mjedisore që ndërmarrin qeveritë janë shumë të rëndësishme për zhvillimin e qëndrueshëm të vendit dhe mbrojtjen e mjedisit, për gjeneratat e sotme dhe të ardhshme. Politikat bazohen në masa parandaluese, në parimin “ndotësi paguan”, duke luftuar dëmtimin e mjedisit në burim, me përgjegjësinë e përbashkët për mbrojtjen e tij. Ka mjaft fusha dhe sektorë të lidhur drejtpërdrejtë ose jo me mjedisin si: cilësia e ujit dhe ajrit, menaxhimi i mbetjeve, mbrojtja e natyrës dhe biodiversiteti, kimikatet dhe ndotja industriale, ndryshimet klimatike, energjia, turizmi dhe bujqësia. Të gjitha këto fusha, së bashku duhet të ndikojnë tek politika për vendime e masa sa më miqësore me mjedisin dhe, VOTA është momenti i duhur. Informimi dhe ndërgjegjësimi mbi programet mjedisore dhe objektivave të partive politike, premtimeve për katër vitet e ardhshëm, të kryera nga kryetarët e secilës forcë politike, apo nga kandidatët, legjislatura 2021-2025 eshtë qëllimi i këtij regjistri. Këtu, të gjithë aktorët e interesuar mund të gjejnë premtime për fusha të rëndësishme të mjedisit, kohën dhe vendin që janë bërë këto premtime, si edhe një vlerësim të vazhduar për realizimin e tyre, duke shpresuar që mjedisi të marrë vëmendjen dhe investimet e nevojshme. Nisma, është mbështetur nga Fondacioni për Demokraci Westminister (WFD).