Bota në vorbullën e Ndryshimeve Klimatike

Bota në vorbullën e Ndryshimeve Klimatike

“Të gjithë ne e konsiderojmë planetin tonë në kushte optimale, derisa vëmë re koston njerëzore të degradimit të tij. Pasiguria ushqimore, shëndetësore, njerëzore, shoqërore e shtetërore që ka ardhur dhe do vazhdojë të vijë si rezultat i ndryshimeve klimatike është...
Në mjedis, për mjedisin

Në mjedis, për mjedisin

Fillimi i muajit qershor, përkatësisht datat 3 dhe 8 mblodhën së bashku nxënës, mësues, përfaqësues të Njësisë Administrative Paskuqan dhe Bashkisë Kamëz në dy aktivitete pastrimi pranë rrugës “Fan Noli” dhe “Riza Cerova”. 130 nxënës të pajisur me mjete mbrojtëse,...
Ekspertët vlerësojnë monitorimin shkencorë të zhurmave 

Ekspertët vlerësojnë monitorimin shkencorë të zhurmave 

  Qyteti bregdetar i Vlorës dhe Himarës janë të ekspozuara ndaj zhurmave, kryesisht përgjatë sezonit turistik. Përgjatë muajve mars-prill rreth njëqind qytetarë, përfaqësues të shoqërisë civile, bizneseve dhe institucioneve shtetërore janë trajnuar rreth...